Trabzon sınav sonuçlarına göre Türkiye ortalamasının üzerinde

Trabzon, Lise ve Üniversiteye Giriş Sınav Sonuçlarında Türkiye Ortalamasının Üzerine Çıktı.

28 Eylül 2018 Cuma 10:06
Trabzon sınav sonuçlarına göre Türkiye ortalamasının üzerinde

Liseye Giriş Sınavı (LGS) ve Üniversite Giriş Sınavı sonuçlarına göre Trabzon’un eğitim başarısı, Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. “Trabzon, 2017 yılı verilerine göre Türkiye sıralamasında 7. sıraya yükseldi. 2018 yılı verilerine göre özellikle Lise ve Üniversiteye giriş sınav sonuçlarına göre Türkiye ortalamasının üzerine çıkan Trabzon’un eğitim alanındaki başarısını Araştırma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü’nün istatistiklerinde görmek mümkün. İlimiz eğitim alanında gerçekleştirdiği projeler ve bilim fuarlarıyla hem  bölgeye hem de ülke genelinde bir çok ile örnek oluyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve geliştirme (AR-GE) biriminden alınan verilere göre,  Trabzon Liseye Giriş Sınavı (LGS) ile Üniversite Giriş Sınavlarında başarı ortalamasının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görülmektedir.  Trabzon 2018 yılı LGS ‘de tüm derslerde Türkiye ortalamasının üzerinde bulunmaktadır. Üniversite Giriş Sınavında  ise 2017 yılında Türkiye ortalamasına göre  Trabzon ortalaması 210 puan iken ,2018 yılında 6 puan artarak 216,55’e yükseldi. Trabzon Üniversiteye Giriş Sınavında  geçen  yıla göre kendi başarısını 7 puan yükseldiği görülmektedir.

TÜBİTAK projelerinde seçilen proje bakımından Trabzon birinci sırada

TÜBİTAK  Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında  Trabzon en fazla başvuran il olarak öne çıkmaktadır. TÜBİTAK’ta seçilen 100 projeden 31’i Trabzon’dan kabul edildi. 2018 yılı TÜBİTAK 49. Lise Araştırma Yarışmalarında Trabzon, Erzurum Bölgesinde seçilen proje bakımından 15 proje ile birinci sırada yer almaktadır.

Okullarda Bilim Fuarı Sayısı Arttı

Okullarda Bilim Fuarı yapılması için hemen hemen her okula ödenek ayrılan  Trabzon’da 2017 yılında 58 okulda ‘Bilim Fuarı’ yapılırken 2018 yılında 97 okulda Bilim Fuarı gerçekleştirildi  Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl ilk kez 4004 -Doğa ve Bilim Kampı için 2 projeye destek aldı. Trabzon’da “Doğa Okuryazarlığı” projesiyle ‘Bilim Eğitimi’ yapılarak öğrencilerin doğa içerisinde bilim öğrenip araştırmalarını sağlanması amaçlanıyor. Bu proje kapsamında Rize ,Giresun ve Trabzon’dan 11. Sınıf öğrencileri, doğanın bilime nasıl ilham kaynağı olduğunu uygulamalı olarak öğrenecekler. İlk kez öğretmen eğitimi programıyla Eylül ayı içerisinde 40 farklı ilden 40 öğretmene eğitimler verildi. Ekim ayı içerisinde Trabzon’da 3 farklı bilim şenliği yapılacak.

Trabzon KODLAYAP Projesi ile  Türkiye Geneline  Örnek Oldu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ve  Türkiye geneline örnek olan KODLAYAP Projesi ile Trabzon Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezi’ne seçilen 160 öğrenci aldıkları eğitimlerle Eczacıbaşı Kod Ödülleri Yarışmasında Final ödülü, TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışmalarında Kodlama Alanında bölge ikinciliği, Ulusal Robot Yarışmasında Türkiye 4.lüğü ödülünü aldı. Ayrıca Trabzon’da 40 farklı şehirden gelen 40 öğretmen merkezimizde kodlama eğitimi almaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.