Başbakan'dan 'asgari ücret' açıklaması

Başbakan Yıldırım asgari ücret için "Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu sefer de aynı şekilde sonuçlandıracak" dedi.

18 Aralık 2017 Pazartesi 11:08
Başbakan'dan 'asgari ücret' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş ziyareti öncesi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret yeni sene girmeden önce işçi-işveren ve hükümet ilgili bakanlığımız arasında yapılan müzakerelerle belirleniyor. bu noktada TÜRK-İŞ teklifini sundu, DİSK de teklifini sunacak daha sonra taraflar bir araya gelecekler, en uygun şekilde tarafları bakanlığımız bir araya getirecek. En iyi şartlardan ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandıracak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Berkay 2017-12-18 11:34:18

Yapın şunu 2000 bakın bakalım
Ülkede para için cinayet intihar kalıyormu Ülkenin refahı artar 2000 yap 3-4 yıl zam yapma eflasyonuda aynı bırak on numara 5 yıldız Ak Partiye bastıkça oyu Dolar Artıyor dolarıda satın diyorkar Ayakkabı kutularındaki kendi dolarlarını hiç bozuyorlarmı bozmazlar Asgari Ücrete kadar doları bozmayın 1 ocak veya 2 ocakta bozun derim

Avatar
LAZ 2017-12-18 11:36:48

Kabul etmiyor büyük kodoman patronlar şu Asgari ücret biraz yükselsin kendileri alıyor4-5 milyar milletin 1400 ünde halada gözleri var yapın 2000 kimsenin canı yanmasın