Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin seçim manifestonu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan:“Demokrasi ve ekonomide Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartacak reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz”

31 Ocak 2019 Perşembe 14:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin seçim manifestonu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart 2019 Mahallî İdareler Genel Seçimleri Manifestosu’nu açıkladı.

Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda; “AK Parti’nin 31 Mart 2019 Mahallî İdareler seçimlerinin ardından şehirlerimizi yönetme anlayışımızın özünü, milletimize vereceğimiz sözlerin çerçevesini oluşturan manifestomuzu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde il, ilçe ve beldelerine hizmet etmek üzere belediye başkanlığına aday olan AK Parti ve Cumhur İttifakı mensubu adaylara başarılar diledi.

“VATANDAŞIN DERDİNE DERMAN OLMAK İÇİN ÇIRPINAN BİR YÖNETİM PRATİĞİ SERGİLEDİK”

AK Parti’nin, belediyecilikte çığır açmış, milletin gönlünde bu hizmetleriyle yer edinmiş kadrolar tarafından kurulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerdeki başarılarının gerisinde, halka hizmeti Hakk’a hizmet bilen bir paradigma değişikliği olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yaklaşımla, emaneti korumayı ve ehline teslim etmeyi esas alan, hizmeti memur-işçi mesai süresiyle sınırlamayıp 7 gün 24 saate yayan, vatandaşın her derdine derman olmak için çırpınan bir yönetim pratiği sergilendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Her seçimin bir imtihan olduğunu biliyoruz. 31 Mart 2019 imtihanından başarıyla çıkmak için, geçmişte yaptığımız hizmetlerle yetinmiyoruz. Bu büyük müktesebatın yanında, şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak yeni projeler geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, tıpkı ülkemizin diğer vizyoner projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız.  Bakanlıklarımızdan en küçük belediye birimlerimize kadar, şehirlerimizle ilgili tüm planları, projeleri, yatırımları, hizmetleri bu strateji belgeleri üzerinden takip edeceğiz.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE BELEDİYE İZLEME-DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KURULACAK”

Kısa vadeli hedefleri her yıl, orta vadeli hedefleri belediye başkanlarının dönem bitiminde, uzun vadeli hedefleri ise 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarıyla bağlantılı şekilde değerlendireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçleri tüm belediyelerde takip etmek için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir izleme-değerlendirme sistemi kurulacağını duyurdu.

Şehir planları, altyapı ve ulaşım, kentsel dönüşüm, benzersiz şehirler, akıllı şehirler, çevreye saygılı şehirler, sosyal belediyecilik, yatay şehirleşme, halkla birlikte yönetim, tasarruf ve şeffaflık, değer üreten şehirler başlıkları altında toplanan yeni dönem belediyecilik anlayışını kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasi ve ekonomide Türkiye’yi dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartacak reformları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde kazanacağımız her başarı, ülkemizin aydınlık yarınlarına tutulmuş bir ışık olacaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.