O kanun teklifi kabul edildi

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ilk imza sahibi olduğu ilk kez kamuya alınacak kişilerin güvenlik soruşturmalarındaki ve arşiv kayıtlarının incelenmesinde oluşan muğlaklığı ortadan kaldıran kanuni düzenlemeyi komisyonda kabul ettiklerini açıkladı

19 Aralık 2019 Perşembe 13:53
O kanun teklifi kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ilk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacaklar hakkında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hükümlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin maddeleri içeren kanun teklifi kabul edildi.

GÜVENLİK SORUŞTURMALARINA DAİR DÜZENLEME

AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, ilk imza sahibi olduğu kanun teklifini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüştüklerini ifade ederek, “Teklifimize göre; İlk kez kamuya alınacak kişilerin güvenlik soruşturmalarındaki ve arşiv kayıtlarının incelenmesinde oluşan muğlaklığı ortadan kaldıran kanuni bir düzenleme öngörüyoruz” dedi.

BİRÇOK KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPARAK DÜZENLEMEYE GİTTİK

Yatırım ve üretimin teşvik edilmesi amacıyla yeni makine ve teçhizat teslimine ilişkin KDV istisnasının süresini uzattıklarını da ifade eden Cora, “Kamulaştırmasız el atamalarda (idareler adına tescil edilmiş olmasına rağmen kamulaştırma bedellerinin hak sahibine ödenmediği durumlarda) hak sahibine ödenecek bedelin hesaplanmasına ilişkin bir düzenleme yapıyoruz. Bununla birlikte birçok kanunda değişiklikler yaparak kamu kurum ve kuruluşlarımızın beklentileri ve vatandaşlarımızın talep ve isteklerini karşılayan düzenlemeleri komisyonda kabul ettik. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.