Ak Parti Trabzon'da kongre tarihleri açıklandı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon'da kongre tarihlerini açıkladı.

11 Ekim 2019 Cuma 10:53
Ak Parti Trabzon'da kongre tarihleri açıklandı

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nda düzenlediği  toplantısından kongre süreci ile ilgili bilgiler verdi.İl Başkanı Revi, basın toplantısına Barış Pınarı Harekatına katılan askerlere başarılar dileyerek başladı.

Revi,Sizlerin de bildiği üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimiz; Ülkemizin bekası, bölgemizin huzur ve güvenliği için sınır ötesinde Barış Pınarı Harekâtı’nı gerçekleştirmektedir. Öncelikli olarak belirtmek isterim ki dualarımız ve gönlümüz askerlerimizle. Rabbim Mehmetçiklerimizin ayaklarına taş değdirmesin! Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın idaresi ve yönetimindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Terör ve terör örgütlerine karşı her zaman dik durmuş ve hiçbir zaman taviz vermemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında 'Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan Terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğiz' diyerek bu konudaki kararlılığımızı defalarca dile getirmiştir. Önceki akşam Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon izni bir yıl daha uzatılarak TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu konuda devletimizin yanında olan herkese teşekkür ederim. Gün; terör örgütlerine ve ülkemizin düşmanlarına karşı birlik olma günüdür.

Fakat şunu da söylemek gerekir ki; Sınır ötesi tezkereye destek veren bazı siyasi partilerin Suriye'de iktidarını gayrı meşru yollarla ayakta tutmaya çalışan katil Esed ile işbirliği yapılmasını teklif etmesi birbirine tamamen aykırı davranıştır. Bu konudaki söylemler Trabzon yerelinde de bazı muhalefet partileri tarafından anlamsızca dile getirilmiştir. Suriye’de Beşar Esed, 1 milyona yakın insanı öldürdü. Kendi halkını öldüren katleden bir insan ile karşı karşıyayız. Katil rejimin ve terör örgütlerinin yüzünden yaklaşık 12 milyon Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Dün Ankara'da Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 132. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamalarda çok önemli hususlara değindiler. Bizlerde bu önemli konuların satırbaşlarını sizlere aktaracağız. Sınırlarımızın dibinden Terör devleti kurmaya çalışan PKK terör örgütü kadın çocuk yaşlı asker sivil polis etmeksizin 40 bin Türk vatandaşımızı öldürmüştür. YPG ve PKK aynı örgüttür. Dolayısıyla bu terör örgütü yalnızca Türkiye için değil uzun vadede bölgesel istikrar için de büyük bir tehdit unsurudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti düzenlemiş olduğu sınır ötesi Barış Pınarı Harekâtı ile ulusal güvenliğine risk ve tehdit oluşturan terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. 
Bütün terör örgütlerine karşı mücadelemiz hem yurt içinde hem de sınır ötesinde aralıksız devam edecektir. Bugün, Suriye topraklarının 4'te 1'i YPG ve PKK'nın işgali altındadır. Barış Pınarı Harekâtı ile yalnızca kendi güvenliğimize değil Suriye'nin de toprak bütünlüğünün korunmasına katkıda bulunuyoruz. Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye yıllar boyunca ev sahipliği yaptık. Bunların 365 bini Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Barış Harekâtları ile güvenli hale getirdiğimiz bölgelere geri yerleştirildiler. Barış Pınarı Harekâtı ile de oluşturulacak olan güvenli bölgeye diğer Suriyeli kardeşlerimiz de aşama aşama yerleştirilecekler. Bu vesileyle Barış Pınarı Harekâtına destek veren siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Yüce Allah, ülkemizin, milletimizin ordumuzun yardımcısı olsun. 

Partimizin 7. olağan belde, ilçe ve il kongre takvimi de Merkez Karar ve yönetim Kurulu'muzun kararları neticesinde ilan edildi. Belirlenen kongre takvimine göre; 7 Ekim 2019 Pazartesi itibarıyla kongre seçim sürecimiz başladı.30 Kasım 2019 Cumartesi günü Belde ve ilçe delege seçimleri tamamlanmış olacak.1 Ocak 2020 Çarşamba günü ilçe kongrelerimiz başlayacak ve 26 Nisan 2020 Pazar gününe kadar tamamlanacak.1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle de İl Kongrelerimiz başlayacak bu süreç de 27 Eylül Pazar günü (119 gün) sona erecek.  İl Kongrelerinin tamamlanmasının ardından büyük kongre yapılacak.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.