Zorluoğlu ,ilçe belediye başkanlarımız ekibimizin önemli parçası olacak

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, ilçelerdeki seçim çalışmalarını Araklı ile sürdürdü.

15 Ocak 2019 Salı 16:39
Zorluoğlu ,ilçe belediye başkanlarımız ekibimizin önemli parçası olacak

Araklı’da kaymakamlık, belediye ve AK Parti ilçe başkanlığına ziyaretlerde bulunan AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldikten sonra MHP ilçe başkanlığına giderek parti yöneticileri ve üyeleriyle de görüştü.Sabah saatlerinde ulaştığı Araklı Kaymakamlığında Mehmet Nuri Çetin tarafından karşılanan Zorluoğlu, Kaymakam Çetin’den ilçede yürütülen kamu faaliyetlerine ilişkin bilgiler alarak bir süre sohbet etti.Hükümet konağından belediye binasına geçen Zorluoğlu, burada da Başkan Recep Çebi ve belediye personeli ile hasbihal edip belediye yatırımları ve projeleri ile alakalı sunumu dinledi.

Daha sonra AK Parti Araklı İlçe Başkanlığında, Başkan Şaban Bıyık ve partililerle buluşan Zorluoğlu, özgeçmişini aktardığı Araklılı hemşehrilerine, 2018 yılı aralık ayı başından bu yana Trabzon merkez ve ilçelerinde yürüttüğü çalışmalardan söz etti.

Kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinde, ilçedeki hizmet ve projelere ilişkin bilgilendirmeler aldığını belirten Zorluoğlu, “Araklı’mızın bizden beklentilerini, belediye başkanımız çok net ve somut şekilde, raporlarla ortaya koydu. Kendisine yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle ekibimizin önemli bir parçası olarak gördüğümüz başkan Çebi’ye, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Araklılı hemşehrilerimiz, partimize kuruluşundan bu yana rekor düzeyde destek vermiştir. Bundan çok büyük memnuniyet duyuyoruz. İlçe başkanımızın şahsında tüm hemşehrilerimize, partimize gönül verenlere, üstün çabalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

31 mart yerel seçimlerinin, devletimizin yeni yönetim modeli içerisinde yapılacak ilk mahalli idare seçimi olduğunu anımsatan Zorluoğlu, “Bu modelin son aşaması bu seçimle tamamlanmış olacak. 31 marttaki sınavı, Türkiye genelinde çok başarılı şekilde geçmeliyiz ki; sonraki 4 yıl, seçimin olmadığı, hizmete yoğunlaştığımız, Cumhurbaşkanımızın -yerelde de bizlerin- gayretleriyle, ülkemizin kalkınması noktasında ileri adımların atılacağı, 4 yıllık bir süreç olabilsin. Bu sürecin de başlangıcı inşallah 1 nisandır” şeklinde konuştu.  

Araklı AK Parti teşkilatı üyelerine yerel yönetim tecrübelerinden de söz eden Zorluoğlu, 25 yıllık yöneticilik birikiminin neredeyse tamamında yerel yönetimlerle içli dışlı olduğunu söyledi.
Belediye başkanı olması durumunda hangi yönetim ilkeleriyle görev yapacağına da değinen Zorluoğlu, “İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gönül belediyeciliği’ ilkesinin en iyi örneklerini ilimizde sergileyeceğiz. Halkımız, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri… İhtiyaç duyan her kesimin ulaşabileceği bir belediye başkanlığımız olacak. Vatandaşlarımız bizi, ilçelerimizde daha çok görecek, sokakta, caddede, düğünde, cenazede, merasimde daha fazla birlikte yer alacağız” ifadelerini kullandı.

İlçe belediye başkanları ile yakın iş birliği içerisine çalışacaklarının altını çizen Zorluoğlu, şöyle konuştu:“İlçe belediye başkanlarımızı, kendi ekibimizin önemli birer parçası olarak görüyoruz. Onlarla birlikte hizmet edeceğiz. Bu anlama Araklı ilçe başkanımızla da çok yakın mesai içerisinde olacağız. Güçlerimizi birleştireceğiz. Yeri gelecek kaynaklarımızı birleştireceğiz, yeri gelecek yetkilerimizi kaynakları ile birlikte ilçelerimize devredeceğiz. Yerelde işleyiş daha süratli hale gelecek. Büyükşehir belediyesindeki ekibimiz iyi, liyâkatlı, ehliyetli bir ekip olacak. Biz, ilçelerimize liderlik yapacağız, koordinasyon sağlayacağız, denetleyeceğiz. Trabzon’da hizmet maliyeti çok yüksek. Örneğin; Van ile Trabzon’un yol yapım maliyetleri arasında büyük fark var. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine mutlaka ilave kaynaklar bulmamız gerekecek. Genel bütçeden pay verilmesi konusundaki mevzuatta değişiklik yapılmasını talep edeceğiz. Bütçeden hak ettiğimizden daha az kaynak gelmesi konusunu çözmemiz gerekiyor. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak, ilgili bakanlıklarımıza anlatacağız. Konunun ısrarla üzerinde duracak ve bu şehre daha çok kaynak gelmesi için çalışacağız. Öte yandan da öz kaynaklarımızı da etkin ve verimli kullanıp, tasarruflarla daha çok kaynak oluşturacağız. İnşallah 1 nisandan itibaren kolları sıvayıp, Araklı’ya, diğer ilçelerimize ve büyük şehrimize hizmet etmeye başlayacağız.” 

İlçe merkezinde esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Zorluoğlu, beraberindeki belediye başkanı Çebi ve partililerle dolaştığı Trabzon Caddesi üzerinde bereketli kazanç temennilerini ilettiği esnaf tarafından ilgiyle karşılandı. Çay içip sohbet ettiği esnafın sorunlarını da dinleyen Zorluoğlu, başkan olması durumunda Araklı’da çözüm bekleyen meselelere bir bir el atacaklarını bildirdi.   

Araklı’da son olarak MHP ilçe teşkilatına giden Zorluoğlu, İlçe Başkanı Hasan Demiray ve ilçe yönetimiyle gerçekleştirdiği toplantıda şu değerlendirmelerde bulundu:“Ankara’da liderlerimiz arasında sağlanan mutabakat, tabanda inşallah bizler tarafından da aynen uygulanacak. Arzu ediyoruz ki; cumhur ittifakı olarak tarihin en yüksek oy oranıyla vatandaşımızın teveccühüne layık olmaya çalışacağız. Araklı’da da bu anlamda MHP ilçe teşkilatından destek bekliyoruz. 31 mart seçimleri, cumhur ittifakı olarak girdiğimiz ilk mahalli seçim olması bakımından da önem arz ediyor. Yeni yönetim şekliyle ilk yerel seçim. Bu bakımdan ittifakımızın bu seçimden zaferle çıkması ayrı bir öneme sahip. Trabzon da zaten malumunuz, hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çok önem verdiği bir şehir. Tüm bu değerlendirmeler ışığında 31 mart seçimlerinden tüm ilçelerde yüksek oy oranı almak istiyoruz. Böylelikle Ankara’da inşallah sorunlarımızı daha rahat çözeceğimize inanıyoruz. İlçedeki temaslarımızda gördüğüm manzara gayet olumlu. İnşallah Araklı’ya şu ana kadar yapılamamış hizmetleri getiririz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.