Zorluoğlu’ndan ‘Çevre Dostu Trabzon’ Bez Çanta Kampanyası

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu,‘Çevre Dostu Trabzon’ sloganıyla hazırlattığı bez çantaları, dağıtmaya başladı.

21 Ocak 2019 Pazartesi 10:45
Zorluoğlu’ndan ‘Çevre Dostu Trabzon’ Bez Çanta Kampanyası

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Projesi kapsamında, vatandaşlarımızı daha az plastik poşet kullanımına yönlendiren çalışmalara destek anlamında önemli bir adım attı. Başkan adayı Zorluoğlu, ‘Çevre Dostu Trabzon’ sloganıyla hazırlattığı bez çantaları, ilk olarak Kireçhane Mahallesi’nde kurulan Köylü Pazarı’nda eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte dağıtmaya başladı.

Köylü kadınların, kendi yetiştirdikleri organik ürünleri ve el emeğiyle hazırladıkları gıdaları satışa sunduğu pazarı ziyaret eden Zorluoğlu çifti, yaklaşık beş ay önce kurulmaya başlanan pazar yerinde bereketli kazanç diledikleri esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.Beraberinde getirdiği çevre dostu malzemeden imâl edilmiş çok sayıda bez çantayı, hem tezgâhlarının başında satış yapan kadın esnafa hem de alışveriş yapan vatandaşlara takdim eden Murat Zorluoğlu, seçim kampanyası boyunca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği doğrultuda benzer çevre dostu uygulamalarının olacağını söyledi.    

Kireçhane Köylü Pazarı’nda insanların, alışverişe, pazara değil de adeta şenliğe panayır yerine gelmiş gibi davrandıklarını dile getiren Zorluoğlu, “Burası, köylü kadınlarımızın ürünlerini değerlendirmeleri adına kıymetli bir yer. Pazar yerinin biraz daha düzenlenmesi, geliştirilmesi gerekiyor. Yaz kış, yağmurda çamurda da hizmet verebilecek hale getirilmeli. İnşallah göreve gelirsek, büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri olarak bunu gerçekleştireceğiz. Yeter ki üretim olsun, ürettiğimizi satabilelim. Böyle güzel, otantik, sağlıklı ürünlerin satılabildiği pazarların sayısını artıracağız. Artık biliyorsunuz plastik poşetleri kullanmamaya çalışıyoruz. Bu nedenle hazırlattığımız çevre dostu bez çantaları esnafımızın ve vatandaşlarımızın faydasına sunuyoruz. İnşallah Türkiye, çevreye ve insan sağlığına zararlı poşet kullanımını azaltacak.” diye konuştu.

Pazardan alışveriş yapan vatandaşlarla çay içip sohbet de eden AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu, pazar yeri civarındaki esnafı ziyaret edip ‘hayırlı işler’ dileklerini paylaştıktan sonra mahalleden ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.