Zorluoğlu,Sri Lanka milli günü resepsiyonuna katıldı

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu,ri Lanka Milli Günü dolayısıyla Trabzon’da bu yıl ikincisi düzenlenen resepsiyona katıldı.

08 Şubat 2019 Cuma 15:25
Zorluoğlu,Sri Lanka milli günü resepsiyonuna katıldı

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte, Sri Lanka Milli Günü dolayısıyla Trabzon’da bu yıl ikincisi düzenlenen resepsiyona katıldı.Kentteki bir otelde, Sri Lanka Fahri Konsolosu Atilla Ataman ve eşi Suna Ataman’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonda, Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza ve ailesi ile büyükelçilik görevlileri ve il protokolü de hazır bulundu.Davetlilere hitabında ülkesinin 1948 yılında bağımsızlığını kazandığını anlatan Büyükelçi Amza, o tarihten bu yana Türkiye ile iyi ilişkiler kurulmaya başlandığını belirterek, “İki ülke arasında var olan ilişkileri artırmak için yoğun bir çaba göstereceğim. Umarım Sri Lanka’ya güzel anılarla döneceğim” dedi. 

Salonda bulunanlara ilk olarak İngilizce seslenen Murat Zorluoğlu ise, Sri Lanka’nın bağımsızlığını kazanmasının ardından Türkiye ile diplomatik ilişkilerin başladığını kaydederek, “Bu anlamlı resepsiyonu kadim şehrimiz Trabzon’da organize eden Sayın Amza ve sevgili arkadaşım Sayın Ataman’a teşekkür ederim. Bugün biz burada sadece Sri Lanka’nın ulusal gününü değil, aynı zamanda Türkiye ve Sri Lanka’nın karşılıklı ilişkilerinin tesis edilmesinin de 71. yılını kutluyoruz” diye konuştu.

Sözlerini Türkçe sürdüren Zorluoğlu, “İkili ilişkilerimizin karşılıklı saygı ve güven temelinde geliştiğini görmek bizler için ayrıca bir mutluluk vesilesidir. İki dost ülke olarak, en zor zamanlarımızda birbirimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Son olarak 2016 yılında ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Sri Lanka devlet başkanının ülkemize desteğini asla unutamayız. Bu vesile ile kıymetli devlet başkanına ve Sri Lanka halkına bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı. 

Birbirinden çok farklı coğrafyalarda yaşamalarına rağmen birçok ortak noktaya sahip olduklarını dile getiren Zorluoğlu sözlerini şöyle tamamladı:“Ülkelerimizin ortak ürünü çay gibi bizi benzer kılan birçok değerimiz var. Ülkelerimizi birbirine yaklaştırmak için son dönemde daha da hızlı adımlar atıyoruz. Örneğin; 2016 yılında bakan seviyesinde gerçekleştirilen ilk Sri Lanka ziyareti ve her geçen yıl katlanarak artan ihracat rakamları, ülkemizde okumaya gelen Sri Lankalı gençler bunlardan sadece bir kaçıdır. Elbette ilişkilerimizde 71 yılda gelinen noktayı yeterli görmüyoruz. İnşallah ilişkilerimizi el ele vererek hayata geçireceğimiz başarılarla bugünkü seviyemizin çok daha ötesine taşıyacağız. Bu hedefe ulaşmak için gereken çabayı müştereken göstereceğimize inancım tamdır.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de “Bağımsızlık noktasında ülkemizin kurtuluş mücadelesini örnek aldıklarını tarihten biliyoruz. Sri Lanka’nın İpek Yolu güzergâhında olması nedeniyle Osmanlı döneminde Sri Lanka’da bir temsilcilik olduğunu da biliyoruz. Bugünkü ilişkinin temeli olması nedeniyle bu çok önemli. Bu ilişkilerin inşallah uzun yıllar devam etmesini istiyoruz” dedi.

Resepsiyon, konuşmaların ardından sergilenen horon gösterisiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.