Güneş'i tartışmak akıl işi değildir

Türk Milli Takımının Fransa ile oynadığı ve 1-1- berabere kalarak liderliğini sürdürdüğü maçtan sonra ulusal basında ve televizyonlarda Sabah gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Hıncal Uluç “Şenol Güneş hoca moca değildir “yorumları büyük tepkilere yol açtı.

22 Ekim 2019 Salı 10:25
Güneş'i tartışmak akıl işi değildir

Türk Milli Takımı, Fransa gibi dünya şampiyonu olmuş bir takımın da bulunduğu  H grubunda Şenol Güneş önderliğinde lider durumda olmasına rağmen ulusal spor kanallarında ve bazı gazetelerde bordo mavi kravatı ile eleştirilirken Spor yorumcularından Hıncal Uluç ve Erman Toroğlu’nun fütursuzca ki yorumlarına Türkiye’nin önde gelen isimlerinden büyük tepki geldi.

Son yıllar da Ay yıldızlı ekibin  bitmeye  yüz tutan Milli duyguları  Avrupa şampiyonası öncesi oluşturduğu genç takımla ve aldığı başarılarla tekrar ayağa kalkması sonrasında Teknik Direktör Şenol Güneş hakkında olumsuz ve onur kırıcı yorumlar yaparak karalama kampanyasında bulunanlara karşı da büyük tepkiler oluştu. Bu konu da konuşan spor adamları şunları söylediler;

NURİ ALBAYRAK ( Trabzonspor Eski Başkanı İş Adamı )

TÜRK FUTBOLUNUN GERÇEK 1 NUMARASIDIR

Bu tür kalemşörlerle muhatap olmamak lazım ama Türk futbolunda her zaman giydiği 1 numaranın hakkını vererek Trabzon’dan ve Milli Takımda ki başarılarıyla kendini kalecilikte Türk futboluna altın harflerle yazdırmış bir Şenol Güneş adam gibi adamdır. Hatta Türk Futbolunun bence başarılarıyla kanıtlamış gerçek İMPARATORUDUR. Şenol Güneş gerek önce adamlığıyla kişiliğiyle karakteriyle eğitimiyle duruşuyla ve kaleciliğiyle şimdide teknik direktörlüğüyle kendini kanıtlamış Türk futbolunun gerçek imparatorudur. Şenol Güneş her zaman Türk futbolun gerçek 1 numarasıdır.

İSMAİL TÜRÜT (Sanatçı )

KARADENİZ DÜŞMANLARI

Şenol Güneş bence de Türk futbolunun her zaman en başarılı futbol adamıdır. Kaleciliğinden bu günlere kadar çalıştırdığı her takım da başarılarını ispatlayarak kendini Türk spor severlerine ve spor otoritelerine kabul ettirmiştir. Böyle başarılı beyefendi bir futbol adamına hele de Lucescu gibi Milli takımı dünyaya rezil ederek ayrılan bir hocadan sonra aldığı son başarılarla da bitmeye yüz tutan Milli takım heyecanımızı tekrardan tüm ülkeye kazandıran adama saçından kravatından dolayı başarısız diyenler kesinlikle vatan hainidirler veya Trabzon düşmanlarıdır. Şenol Güneş bugüne kadar kendini her yönden kanıtlamış bir futbol adamı olarak halen eleştiriliyorsa bu Şenol’a değil Karadeniz’e dil uzatmaktır. Bu vatan hainliğidir. Şu anda Dünya şampiyonu olmuş Fransa gibi bir takımın da olduğu H grubunda lider durumda olduğu halde başarısız diyenler kesinlikle vatan hainidirler ve Karadeniz düşmanlarıdırlar

ALİ UZUNAY ( Trabzonspor eski yöneticisi )

BU KİŞİLERİ FAZLA CİDDİYE ALMAMALIYIZ

Fransa gibi Dünya şampiyonu olmuş ve Avrupa’nın en büyük futbol takımının bulunduğu ligde zirve de olan Türk Milli takımın Teknik direktörü için başarısız denmesi çok büyük ayıp şeylerdir. Türk Milli takımını ilk kez dünya 3. yapmış futbolculuk hayatında başarılarıyla her zaman kendini kabul ettirmiş bir futbol yaşantısından sonra gerek çalıştırdığı futbol takımlarında en son da BJK da ki başarılarıyla şampiyonluklarıyla kendini halen başarılı olarak addedemiyorsa o 2 gazeteci yazıktır günahtır. Bir teknik adam aldığı sonuçlara göre eleştirilebilir ama Şenol Güneş beyefendi ve de futbolu çok iyi bilen bir hoca olarak Hıncal gibi spor yorumcunun beyin ölümü gerçekleştiğine inanıyorum. Ayrıca Erman Toroğlu gibi geçmişi belli bir eski futbolcu ve hakeminde gündem oluşturmak için Şenol Güneş’in Kravatının rengiyle ilgilenmesi de onunda gündem oluşturma sorunu yaşadığını gösterir. Bu gibi kişileri Türk futbolu olarak fazla ciddiye almamak lazım.

OSMAN ERUSTA ( Hukukçu –  Spor yorumcusu )

GÜNDEMDE KALMAK İÇİN ÇAMUR ATIYORLAR

Şua anda Türk futbol kamuoyunda başarılarıyla konuşulan Şenol Güneş’in Milli takıma gerek kazandırdığı futbolcularla gerekse de aldığı sonuçlarla tartışılacak bir yanı yoktur. O 2 gazeteci Şenol Güneş’i tartışırken sırf gündemde kalmak için yaptıklarını sanıyorum. Şenol Güneş’in oyunculuğu hocalığı adamlığı her zaman üst düzeydedir ve bunları her zaman kanıtlanmıştır da. Arkasında medya desteği olmadığı için söylenenler de Şenol Güneş kalitesinde ki birinin cevap verme gibi bir ihtiyacı da yoktur ve o da zaten bunlara cevap anca sahada aldığı başarılarla veriyor ve verecektir de. Şenol Güneş Türk futbolunun en başarılı en mütevazi spor adamı olarak bugüne kadar yaptıklarıyla kanıtlamıştır.

AHMET KURŞUN ( Küçükçekmece Kulübü Başkanı )

GÜNEŞ’İ KİMSEYE YEDİRMEYİZ

Bende dinledim Erman’ın ve Hıncal’ın Şenol Güneş ilgili açıklamalarını. Vay neyimiş Şenol Güneş son Fransa takımına karşı Burak Yılmaz’ı niye oynatmış da falan filan diye. Ben sorarım kendilerine Türkiye de yendiğimiz Fransa Milli takımı bir dünya şampiyonu olmuş takım ve kendi evinde de berabere kalma başarısını göstererek mağlup olmadık. Ayrıca Fransa milli takımın defansın da Barcolena ve Real Madrit’in en başarılı iki defansının olduğu takıma karşı Burak gibi güçlü yıpratıcı bir golcüyü oynatmayacaktı da kimi oynatacaktı acaba ? Bu iki yazarın amacı başarılı bir futbol adamı olan Şenol Güneş’i eleştirerek gündemde kalmaktır. Ama Trabzon’dan Türk futboluna çıkmış bir değerimizi de kimselere yedirmeyiz bilsinler. Ayrıca Şenol Güneş her zaman saha da tam profesyonel olarak her gittiği takımda çalışmıştır. Başarısı kıskanılmasın. Ama bu tür kalemlerin olduğu ülke de de futboldan başarıdan bahsetmek zor olur.

OSMAN TANBURACI (Spor Yazarı Yorumcu)

BIRAKIN ELEŞTİRMEYİ ŞAPKA ÇIKARIN

Elalemin ağzı  torba değil ki büzesin. Maalesef Türkiye de fikir üretmeyen bunlar gibi adamlar başkalarının fikirleriyle başarılarıyla gündem oluşturarak gündemde kaldıklarını zannediyorlar. Bunlar yıllarca hiçbir şey üretmeden başkalarının fikirlerini fare gibi tırtıklıya tırtıklaya bir şey yaptıklarını sanıyorlar. Şenol Güneş gibi başarılı olmuş bey efendiğiyle kaleciliğiyle Milli takıma kazandırdığı Dünya 3.lüğüyle BJK şampiyon yaparak elde ettiği başarılara ancak şapka çıkarırım. Kalkıpda böyle bir başarılı spor adamının saçıyla kravatıyla tuvaletiyle gündem yapmaya çalışacaksan kalk git tuvalete de ne yapacaksan yap. Bırakın ya ayıptır Milli takım olarak Dünya şampiyonu olmuş bir takımı evinde yeniyorsun Fransa da berabere kalıyorsun ve de grubunda sadece lidersin halen eleştiriliyorsan bunlara söylenecek tek bir söz ayıptır yahu ayıp.

ALLATTİN AKSOY ( Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği Başkanı )

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Öncelikle kendi kendimize bir soralım biz Trabzonlular hangi değerimizin kıymetini bildik. Biz önce bunu irdelememiz lazım. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Şenol Güneş Trabzon’un yetiştirdiği efsanelerimizden biri olarak hakkıyla Milli takımın başında ve unutulmuş olan Milli duygularımızı tekrar ayağa kaldırmıştır. Ancak Dünya şampiyonu Fransa’yı burada yenip Fransa da berabere kalan bir milli takımı halen bu ülke de eleştiriliyorsa ben bunun sebebini Trabzonlu olduğu için olduğunu söylerim o iki zata. Trabzonlularda artık kendi değerlerimizin de kıymetini bilmeli ve Şenol Güneş diğer değerlerimize layıkıyla sahip çıkmalıyız. Bunun için herkesi sorumluluğa davet ediyorum.

İSMAİL ŞATIROĞLU ( Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı )

HERKESE ÖRNEK MODEL BİR KİŞİLİKTİR

Türkiye de Trabzonluların sadece futbol da değil diğer branşlarda aldığı büyük başarılar vardır. Trabzonluların başarılı olduğunu yedi düvel bilir ama ne yazık ki Erman gibi Hıncal gibi televizyonlarda ahkam kesen yorumcu olduğunu zanneden adamlar Şenol Güneş’in inanıyorum ki yüz vermediği kişilerdendirler. Şenol Güneş gerek kişiliği gerek futbolculuğu altın harflerle Türk Futboluna kazınmıştır. Onu kravatının rengiyle saçının modeliyle eleştirenler ya beyinden zorları vardır ya da art niyetlidirler. Acaba Şenol Güneş Trabzonlu olduğu için mi bu eleştirileri yapıyorlar anlamış değilim. Ama herkes şunu bilsin ki bizler başarılı olmuş hemşerilerimizin başarısına gölge edenlere müsaade etmeyiz. Türk Futbolunun tarihine bakıldığında nice Trabzonluları tarih her zaman yazmıştır.

Dr. ERDAL ATALAY (Trabzonspor ve TFF eski Yönetim kurulu üyesi)

CEVAP VERMEKTEN HİCAP DUYUYORUM

Şenol Güneş bu 2 spor yazarı olduklarını zanneden kişilere elbette cevap verecek kalitesizlikte değildir. Hatta ben bile bu spor yazarı olduklarını zanneden Erman’la Hıncal’a cevap vermekten bu konuda hicap duyuyorum . Erman 2002 yılında da Şenol Güneş Milli takımın başındayken saçını elbisesini eleştirmişti. Şimdide Dünya şampiyonu Fransa’yı evinde yenmiş deplasmanda yenilmemiş bir Milli takımın hocasının kravatıyla ilgileniyorlar. Hıncal’ın Şenol Hoca moca değil demesiyle mi Şenol Güneş hoca olacaktı.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.