Kareteci çocuklar çok yetenekli!

Ortahisar Belediyesi'nin Pelitli ve Çukurçayır mahallelerindeki spor merkezleri yoğun ilgi görüyor.

25 Aralık 2019 Çarşamba 15:03
Kareteci çocuklar çok yetenekli!

Çocukların özellikle karete, tekvando, judo, muaythai, wushu, boks, aikido gibi savunma sporlarını öğrenmek için rağbet gösterdiği spor merkezlerinde eğitmenler haftanın üç günü (pazartesi, çarşamba, cuma) çocuklara spor dersi veriyor. Pelitli'de 100 öğrenci, Çukurçayır spor merkezinde ise 80 öğrenci eğitim görüyor.

"KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTUYOR"

Çocukları zararlı alışkanlıklardan ve sosyal medya bağımlılığından kurtarmak ya da uzak tutmak için spor merkezlerinin çok önemli olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Spor kenti Trabzon'da çocuklarımızın sportif faaliyetlerle haşır neşir olmasını çok önemsiyoruz. Spor çocuklarımızın sosyalleşmesi, arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinin pekişmesi için de oldukça mühim bir konu... Dolayısıyla, yerel yönetimler olarak çocuklarımızın çeşitli spor dallarını öğrenebilecekleri merkezleri hizmete açmak bizim görevimiz. Eğer sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak spor merkezlerimizin sayısını daha çok artırmalıyız. Pelitli ve Çukurçayır mahallelerimizde bulunan spor merkezleri bu anlamda hem bireysel sporlar, hem de savunma sporlarında oldukça rağbet görüyor. Pelitli'de 100 öğrenci, Çukurçayır'da ise 80 öğrenci eğitmenler eşliğinde spor faaliyetlerine devam ediyor. Tekvando, karete, boks, aikido, wushu, muaythai ve judo gibi savunma sporlarını eğitmenlerimiz eşliğinde icra ediyorlar. Bu sporlar için buralarda gerekli her türlü ekipman, araç ve gereç belediyemiz tarafından karşılanıyor. Çocuklarımızın internet ve oyun bağımlığından ve diğer kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bu tür merkezlerin çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.