UEFA toplantısı öncesi dev iddia! Liderler şampiyon...

Ülke liglerinde lider durumda bulunan takımların şampiyon ilan edilmesine yönelik bir eğilim olduğu ancak ertelenmesi beklenen EURO 2020 ile ilgili alınacak kararla buna gerek kalmayacağı belirtildi.

17 Mart 2020 Salı 12:24
UEFA toplantısı öncesi dev iddia! Liderler şampiyon...

UEFA'nın 55 üye ülkenin federasyonları, Avrupa Kulüpler Birliği ve Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği gibi paydaşlarıyla gerçekleştireceği bugünkü toplantı öncesinde dikkat çekici iddialar ortaya atıldı.

Liderler şampiyon ilan edilecek! 

İspanya’nın AS gazetesi, liglerin tamamlanamaması durumunda, mevcut liderlerin UEFA tarafından şampiyon ilan edilebileceğini öne sürdü.

UEFA’nın EURO 2020’yi ertelemesinin beklenmesi nedeniyle, böyle bir seçeneğe gerek kalmayacağının ise altı çizildi. Çünkü bu durumda ülke liglerinin yaz aylarında kendi sezonlarını tamamlamak için önlerinde zaman olacak.

Bunun mümkün olmaması durumundaysa UEFA’nın liglerin iptal edildiği andaki sıralamayı göz önüne alarak buna göre gelecek sezonun Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne katılacak takımlarını belirleyeceği ifade edildi.

'Karar federasyonların' 

Öte yandan UEFA yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada “UEFA'nın şampiyonu belirleme hakkı yok. Buna sadece ülke federasyonları karar verir. Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

300 milyon isteyecekler

UEFA'nın toplantısı öncesinde dikkat çekici bir iddia daha ortaya atıldı.

İngiliz gazeteci David Ornstein, korovirüs tehdidi nedeniyle büyük ihtimalle tarihi değiştirilecek EURO 2020'yi ertelemenin bedeli olarak UEFA'nın kulüplerden ve liglerden 300 milyon euro talep edeceğini savundu.

Turnuvanın bir yıl sonraya ertelenmesinin düşünüldüğü ancak bunun oldukça maliyeti olacağı bildirildi.

Bir kısım şartlara bağlı olarak gerçekleşebilecek 2021 yazına ertelemenin, maliyetin karşılaşmasıyla mümkün olacağı belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.