Başkan Bıyık: "Milletin parasıyla efendilik yapılmaz"

Başkan Bıyık: “Görev süremiz boyunca dik duracağız, düz yürüyeceğiz. Sevgiyi, saygıyı, adaleti ve hoşgörüyü hiçbir zaman bırakmayacağız.”

22 Ağustos 2020 Cumartesi 13:00
Başkan Bıyık: "Milletin parasıyla efendilik yapılmaz"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık çalışmaları hakkında konuştu. Yomra’yı, insanların en mutlu olacağı ilçe haline getirmeye kararlı olduklarını söyleyen Başkan Bıyık şunları dile getirdi: “Ankara’da bakanlıklarımızla, milletvekillerimizle istişarelerimiz devam ediyor. Yakın süreçte milletvekillerimizi ziyaret ettim. Misafirperverliklerinden ötürü kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Yomra'mıza dair, gündeme dair, çalışmalarımızla ilgili istişarelerimiz oldu. Sayın milletvekillerimiz tüm Trabzon'un vekilleridir, Yomra'nın da vekilleridir. Bundan sonra da Yomra için kapılarını çalmaya, Yomra'ya hizmet için kendilerinden talepte bulunmaya devam edeceğim.”

PARKLARLA DONATIYORUZ
“Yomra'yı parklarla donatıyoruz. Kaşüstü Mahallemizde, Ulu Cami yanında bulunan çocuk parkını, çocuk parkı ve dinlenme alanı olarak tümüyle yeniledik ve halkımıza layık hale getirdik. Altında da belediyemize ciddi şekilde maddi değere sahip dükkânlar kazandırdık. Parkımıza, kapanan Kaşüstü Belediyesi'nin kurucu Belediye Başkanı merhum Bekir Özer ağabeyimizin ismini verdik. Kendisini rahmetle anıyorum. Yomra'mızı park, bahçe ve yaşam alanları ile donatmaya devam edeceğiz.”

COĞRAFi İŞARET ALINACAK
“Yomra’ya ismini veren Yomra Elması’nın coğrafi işaretini alacağız. Ankara’da Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'ı ziyaret ederek konuyu değerlendirdik. Bilindiği gibi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Türkiye'deki yöresel ürünlerin geleneksellik ve kalite bakımından değerlendirilmesi sonucu bu ürünlere coğrafi işaret veriliyor. Biz de ilçemize ismini veren Yomra Elması için başvuruda bulunduk. İlçemizde yaygınlaşması için üretim çalışmalarına başladığımız Yomra elmasının coğrafi işaretini de inşallah kısa sürede alacağız.”

KABLOLAR YER ALTINA
“İlçe merkezindeki elektrik nakil hatları yer altına alınıyor. Trabzon Caddesi ve Hükümet Caddesi’ndeki elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışma gerçekleştirdik. Bölgede ayrıca ışıklandırma çalışması da yapıyoruz. Modern şehircilik anlayışıyla Yomra’ya hizmet ediyoruz.”

KORONAYA KARŞI SEFERBERLİK!
“Yomra Belediyesi olarak dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgınına karşı adeta seferberlik ilan ettik. Dezenfektasyon çalışmalarına ağırlık verdik. İlçe genelindeki ortak kullanım alanları Yomra Belediyesi ekiplerince ilaçlanarak dezenfekte edildi ve ediliyor. İlaçlama ve dezenfektasyon çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bunun yanında kişisel temizliğe de çok dikkat edilmelidir. Ellerimizi sıcak su ve sabun ile yıkamak, virüse karşı alınabilecek en iyi tedbirlerden biridir.”

CİDDİ OKUL EKSİKLİĞİ
“Yomra’da çok ciddi okul eksikliği var. İki yıl içinde yeni ilkokul, ortaokul ve liseler yapılmaz ise Yomra’lı öğrencilerin başka ilçelere taşınması gerekecek. Okul eksiğimiz olduğu gibi okul arazisi eksiğimiz de var. Sancak ve Kaşüstü mahallelerimize yeni okullar lazım. Bazen arkadaşlarıma, ‘Okul yaptırma derneği’ kuralım. Milletten yardım toplayıp okul yapalım’ diyorum.”

GÜZEL İŞLER OLSUN İSTİYORUZ
“Bizler istiyoruz ki ilçemizde güzel işler olsun. Bu yapılan işler, peşinden mutluluk getirsin. ‘Şeffaf olacağız, adaletli olacağız, adaletle yöneteceğiz, insan odaklı olacağız, insana değer vereceğiz, herkese eşit davranacağız, Yomra’yı yaşanabilir örnek bir ilçe yapacağız’ diyerek yola çıkmıştık. ‘Kısa bir zaman içerisinde tüm Trabzon, Yomra’yı konuşacak’ demiştik. Şimdi, Yomra'mız, Trabzon'un dışında da konuşuluyor, daha da konuşulacak. ‘İlk hedefimiz Yomra’da özlenen huzuru, birlik ve beraberliği sağlamak olacaktır. Sevgi ve dostluk içerisinde olacağız. Kin ve nefret bizden uzak olacaktır. Kimseyle kavga etmeyeceğiz’ demiştik. Bunu başarı ile sağladığımızı görüyorum. Oy veren vermeyen herkesi kucakladık. 31 Mart'tan sonra geçen sürede, bir Allah kulu, ‘Yomra Belediyesi’nde siyasi ayrım yapıldı’ diyemez.”

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
“Görevimiz süresince Yomra’nın her konusuna değinmiş bulunuyoruz. İlçemizde birçok konuda kalıcı ve vatandaşımızın uzun yıllar yararlanacağı hizmetlerimizin bazılarına başladık, bazılarına da nasip olursa 2020 yılı içinde başlayacağız. Bu beş yıllık hizmet döneminde Yomra’mızı değiştireceğimizden ve geliştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

ÖRNEK OLMALIYIZ
“Bir olursak, birlikte olursak, şehir bizlere ve çalışma arkadaşlarımıza destek olursa daha da iyi işler yapabileceğimize inancım tamdır. Bireysel menfaatlerimizi asla toplum menfaatinin önünde görmemeliyiz. Yoksa bizim diğerlerinden bir farkımız olmaz. Türkiye’nin birçok yerinde teşkilat ile belediye yönetimi kavgalar ile günler geçirirken biz istişareden ödün vermiyoruz. Yomra, Trabzon’un diğer ilçelerine de, Türkiye’ye de örnek olacaktır. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ
“Biz makamları, mevkileri malımıza mal, servetimize servet katmak için kullanmadık, kullanmayacağız. Ömrümüzü, milletin dertleri ile dertlenmeyle geçireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu makamlar gelip geçicidir. Belediye başkanlığı da, diğer görevler de elbet bir gün biter ve arkamızda ne bıraktığımızdır önemli olan. Bu belediye halkındır. Ben de halkın belediyeyi yönetmek üzere görev verdiği bir vatandaşım. Milletin parasını, milletin hizmetinde adaletli bir biçimde kullanmaya çalışıyoruz. Milletin parası ile millete efendilik yapılmaz. ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkı’ diye nitelendirilen o hakkı sonuna kadar koruyacağız.”

BENDEN UZAK DURSUN
“Görevimizi yapacağız ancak bununla övünmeyeceğiz. Dik duracağız, düz yürüyeceğiz. Sevgiyi, saygıyı, adaleti ve hoşgörüyü hiçbir zaman bırakmayacağız. Nezaketsiz, kaba ve insanlara üstten bakan insanlardan istirhamımdır, benden uzak dursunlar. Bize emanet olan bu belediyeyi ve milletin malını en iyi şekilde koruyacağız. Yomra’ya tarihi hizmetlerimiz olacak. Dönemin sonunda yıllarca hatırlanacak eserlerimiz olacaktır. Bu konuda ekibime güveniyorum.”

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.