Usta'dan tedirgin eden açıklama: "Trabzon'da vakalar beklentinin üstünde artıyor"

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, kentte Covid-19 vakalarında beklentinin üstünde bir artış yaşandığını açıkladı. “Vaka sayılarımız, daha önceki ikinci dalgaya başlayış seviyemizden daha yüksek seviyelerde başladı. Bizi asıl ürküten, tedirgin eden tarafı orası” diye konuşan Usta, daha fazla artmasından endişe duyduklarını belirtti.

11 Şubat 2021 Perşembe 15:28
Usta'dan tedirgin eden açıklama: "Trabzon'da vakalar beklentinin üstünde artıyor"

 Covid-19 salgınına karşı, Çin menşeili Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının ikinci dozu tüm Türkiye’de sağlık çalışanlarına bugün uygulanmaya başlandı. Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, ikinci doz aşısını olmak için Ortahisar ilçesine bağlı Karşıyaka Aile Sağlık Merkezi’ne gitti. Covid-19 aşısı olan Hakan Usta, kentteki aşılama çalışmalarıyla Covid-19 vakaları konusunda bilgi verdi.

'BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA ARTIŞ TRENDİNDE'
Trabzon’da Covid-19 vaka sayılarında önemli bir artış yaşandığını söyleyen Hakan Usta, “Vaka sürecini yönetirken dip yapmayı beklerken vakalar belirli bir aşamadan sonra tekrar yukarıya doğru hareketlenmeye başladı. Bu hepimiz için önemli ve sıkıntılı bir seviye. Vakaların artış hızını durdurabilmek için aşılar, karantina tedbirleri, kurallara uyma yönünde hareketimizi sıkı sıkıya devam ettiriyoruz ama vakalarımız Trabzon’da beklediğimizden fazla artış trendinde” sözleriyle açıkladı. 

Usta, “Vaka sayılarımız, daha önceki ikinci dalgaya başlayış seviyemizden daha yüksek seviyelerde başladı. Bizi asıl ürküten, tedirgin eden tarafı orası. Bunların daha aşağılarda olsa ve daha yavaş başlayarak devam edebilseydi belki daha rahat olabilirdik ama şu anki rakamlara göre önümüze daha farklı ve fazla vakaların geleceğini düşünüyoruz. O tedirginlikle daha sıkı tutmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

'KARANTİNA KARARLARI ALMAYA BAŞLADIK'
Covid-19 virüsünün mutasyona uğramasıyla yayılma gücünün de arttığını belirten Usta, “Bunu ortadan kaldırabilmek için daha farklı tedbirler almak gerekebiliyor. Bakanımızın dün akşam yaptığı açıklamada illerin kendi özelinde kararlar alabilmesinin yolu açılıyor. Bir ilde mutasyonlu virüs varsa ve yayılma hızı fazlaysa kendi içinde kararlarını alarak farklı karantina tedbirleri uygulayabilecek. Şu anki yaptığımız uygulamada ise özellikle bazı ilçelerimizde yoğun şekilde karantina kararları almaya başladık. Hareket gördüğümüz yerde farkındalık oluşturmak, hareketi kısıtlamak adına karantina tedbirlerini sıkı sıkıya uyguluyoruz” sözleriyle, kentteki Covid-19 vaka artışlarıyla yeni tedbirler uygulanabileceğine işaret etti.

'AŞILAMA ORANIMIZ YÜZDE 50'NİN ÜZERİNE ÇIKTI'
Trabzon’da yapılan aşı çalışmaları hakkında konuşan Usta, “Birinci doz aşılama ve vatandaşın aşılanmasıyla birlikte aşılama oranımız yüzde 50’nin üzerine çıktı. Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin aşılama yaptık. Hedef kitlemiz şu ana kadar 64 bin civarıydı. Bu anlamda iyi bir oran yakaldığımızı düşünüyoruz. Bu oran sağlıkçılarda daha yüksek oranda. İkinci dozla birlikte sağlıkçıların aşılaması da bitmiş olacak. Bugün itibariyle 65 yaş üzerine bugün itibariyle aşılama başladı. Sayıları daha yukarı çekerek inşallah toplum bağışıklığını oluşturmayı yakalayacağız” şeklinde ifade etti.

Mutasyon geçiren Covid-19 virüsünün Türkiye’de görülmesiyle yayılım oranının arttığını belirten Usta,  “Hangi illerde olduğunu Bakanımız gerekirse açıklayacaktır. Biz de varmış gibi hareket ederek tüm tedbirlerimizi ona göre alıyor, elimizden geldiğince yayılmasını engellemeye çalışıyoruz. Aşı ve korunma tedbirleri yayılmayı engellemek için yapılıyor. İnsanlarda bağışıklığın oluşması bunun bir parçası. Onun mücadelesini aşıyla birlikte maske ve mesafe kurallarına uyarak veriyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.