Şiir yazma yarışması sonuçları açıklandı!

Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Şiir Yazma Yarışması'nda dereceye giren eserler belirlendi. Yarışma; ‘Cumhuriyet, Çanakkale, 15 Temmuz ve Trabzon’ olmak üzere dört kategoride düzenlenmişti. Jüri üyelerinin titiz değerlendirmesi sonucu;

11 Ocak 2021 Pazartesi 17:04
Şiir yazma yarışması sonuçları açıklandı!

CUMHURİYET KATEGORİSİ

‘Cumhuriyet’ kategorisinde 1.’liğe ‘Cumhuriyet Neşideleri’ adlı şiiriyle Nihat Malkoç, 2.’liğe ‘Varolsun Cumhuriyet’ adlı şiiriyle Mustafa Sade, 3.’lüğe ‘Bir Masal Muştusu’ adlı şiiriyle Ali Kemal Mutlu lâyık görüldü. Bu kategoride mansiyon ödülüne ise, ‘Dem-i Selam’ adlı şiiriyle İbrahim Şaşma, ‘Cumhuriyet Gazeli’ şiiriyle Kenan Yavuzarslan ve ‘Özelsin Cumhuriyet’ adlı şiiriyle Ayhan Bayraktar lâyık görüldü.

ÇANAKKALE KATEGORİSİ

‘Çanakkale’ kategorisinde 1.’liğe ‘Destanlaşan Bir Zafer’ adlı şiiriyle Rıza Büyükdeniz, 2.’liğe ‘Çanakkale Destanı’ şiiriyle Orhan Köker, 3.’lüğe ise ‘Mafruz Mektup’ şiiriyle Cemil Mor lâyık görüldü. Bu kategoride mansiyon ödülüne; ‘Dersimiz Çanakkale’ adlı şiiriyle Veysel Çakır, ‘Türk’ün Adı Çanakkale’ adlı şiiriyle Ömer Faruk Kaya ve ‘Çanakkale’de Mim Harfli Kıyam’ adlı şiiriyle Yaşar Bayar lâyık görüldü.

15 TEMMUZ KATEGORİSİ

‘15 Temmuz’ kategorisinde, 1.’liği ‘Güllerin Yandığı Gece 15 Temmuz’ şiiriyle Saltuk Buğra Bıçak, 2.’liği ‘Onbeş Temmuz Destanı’ şiiriyle Nedim Saatçioğlu ve 3.’lüğü ise, ‘On Beş Temmuz Kıyamı’ adlı şiiriyle Gökhan Kefal elde etti. Bu dalda mansiyon ödüllerini ise, ‘15 Temmuz Destanı’ şiiriyle Muhammed Şara, ‘Toprak Uğruna’ şiiriyle Nazlıcan Sırtkaya ve ‘15 Temmuz Muştusu’ şiiriyle Mustafa İleli kazandı.

TRABZON KATEGORİSİ

‘Trabzon’ kategorisinde ise, 1.’liği ‘Trabzon Hasreti’ adlı şiiriyle Erkan Özkara, 2.’liği ‘Şehrim’ adlı şiiriyle Hasan Çalışal, 3.’lüğü ‘Trabzon Güzellemesi’ adlı şiiriyle Eyüp Kırgıl elde etti. Bu dalda mansiyon ödülüne ise; ‘Trabzon Türküsü’ adlı şiiriyle Mustafa Bilir, ‘Bir Dad-ı Sabadır Şehr-i Trabzon’ adlı şiiriyle Celalettin Kurt ve ‘Şehirlerin Sultanısın!’ adlı şiiriyle Cemil Kefelioğlu lâyık görüldü. Yarışmada birincilere 5000 TL, ikincilere 3000 TL, üçüncülere 2000 TL para ödülü verilecek. Yarışmaya Trabzon’un yanı sıra Samsun, İstanbul, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Karaman, Aydın ve Erzurum illerinden de başvurular yapıldı. Mansiyon ödülleri ise, 1000 TL olarak verilecek. Yarışmada toplamda 52 bin TL’lik ödül verilecek. Yarışmada ödüller 16 Şubat’ta düzenlenecek törenle verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.