Başkan Gedikli: "Bugün rüzgar eken yarın fırtına biçecektir"

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Türk-iş'e bağlı Sendika Başkanları, Yöneticiler ve çalışanlar ile birlikte sendika binası önünde gündemdeki konulara ilişkin basın açıklaması yaptı

27 Ekim 2020 Salı 13:51
Başkan Gedikli: "Bugün rüzgar eken yarın fırtına biçecektir"

Gökhan Gedikli açıklamasında geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba kanun teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrardan gündeme geldi. “İstihdam Paketi” adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 

25 yaş altı ve 50 yaş üzerindekilere “istihdam kolaylığı sağlayacağı” iddia edilen düzenleme, aslında belirli bir süre iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın altüst olmasına neden olacaktır.

Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor.

İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik, muafiyet ve af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Türk-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir.

Salgın koşulları fırsata dönüştürülmek istenmektedir. Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır. Yapamayacaksınız yaptırmayacağız! Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemek olmalıdır.Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir.

Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır.Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır.Arkadaşlar, Salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz, İstihdamı arttıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkum edilemez.!

İşçiler zorla ücretsiz izne çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz.!

Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz.! İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek işsizlikle mücadele edilemez.! TBMM’deki söz konusu düzenleme “işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme” düzenlemesidir.!

Bugün rüzgar eken yarın fırtına biçecektir.! İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Mücadele Mücadele Mücadele!

YAŞASIN TÜRK-İŞ, YAŞASIN EKMEK BARIŞ ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ! dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.