Turhan: “Bizi Kıskanan Almanya’nın Emeklileri Türkiye’de Paşalar Gibi Tatil Yaparken, Bizim Emeklilerimiz Yaşam Mücadelesi Veriyor”

20 Haziran 2022 Pazartesi 13:10
Turhan: “Bizi Kıskanan Almanya’nın Emeklileri Türkiye’de Paşalar Gibi Tatil Yaparken, Bizim Emeklilerimiz Yaşam Mücadelesi Veriyor”

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Türkiye’deki 15 milyona yakın emeklinin 4’te üçünün açlık sınırının altında bir gelirle yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirterek “Bizi kıskanan Almanya’nın emeklileri bir aylık gelirleriyle Türkiye’de paşalar gibi tatil yaparken, bizim emeklilerimiz yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

Ortahisar İlçe Başkanlığı Aylık Divan Toplantısı, hafta sonu yapıldı. Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar’ın konuk olarak katıldığı toplantıda, İlçe Başkanı Turhan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili bir konuşma yaptı.

“60 MİLYONA YAKIN İNSANIMIZIN GELİRİ, AÇLIK SINIRININ ALTINDADIR”

“Türkiye’de bugün itibarıyla açlık sınırının 6 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 19 bin 600 lirayı geçtiğini hatırlatan Turhan, en büyük sıkıntıyı sabit gelirlilerin çektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu ülkedeki 14 milyonu aşkın emeklinin yaklaşık 9 milyonu açlık sınırının altında bir gelirle yaşam mücadelesi veriyor. Yine 11 milyon asgari ücretlinin de tamamı açlık sınırının altında maaş almaktadır. Bu rakamlara kırsalda yaşayan dar gelirlileri de eklersek, aileleriyle birlikte ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 70’i, yani 60 milyon insanımız açlık sınırının altında bir gelirle hayatını sürdürmeye çalışıyor.”

“ÖMÜRLERİ ÇALIŞMAKLA GEÇEN EMEKLİLERİMİZ, KALAN ÖMÜRLERİNİ DE SIKINTIYLA GEÇİRİYOR!”

“İktidar partisi mensupları, “Almanya Türkiye’yi kıskanıyor” diyordu. Soruyoruz, hangi Almanya? Bir aylık gelirleriyle Türkiye’de paşalar gibi tatil yapan emeklilerin yaşadığı Almanya’dan mı bahsediyorsunuz? Senin ülkendeki emekliler açlık sınırın altında yaşam mücadelesi veriyor ama Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin, Hollanda’nın emeklileri yabancılar için ucuzlayan Türkiye’de tatil keyfi yapıyor. Ömrünün büyük kısmını çalışarak geçiren emeklilerimizin, kalan ömürlerini rahat bir şekilde yaşaması gerekirken, çektikleri onca çile yetmezmiş gibi şimdi de hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Sözün bittiği yerdeyiz, ülkeyi bu hale getirenlere yazık” dedi.

BAYRAKTAR: “EKONOMİK KRİZDE EN AĞIR DARBEYİ EMEKLİLER ALMIŞTIR”

Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar ise Trabzon’daki emeklilerle ilgili verileri paylaştı.

820 bin nüfuslu Trabzon’da 163 bin 595 emeklinin yaşadığını belirten Bayraktar, bu emeklilerin 106 bin 550’sinin SSK’lı, 29 bin 517’sinin Bağ-Kur’lu, 27 bin 528’sinin Emekli Sandığı mensubu olduğunu söyledi. Trabzon’un, emekliler açısından yaşamın en pahalı olduğu şehirlerin başında geldiğini kaydeden Bayraktar, mevcut ekonomik krizde en ağır darbeyi emeklilerin aldığını, milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında bir gelirle yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. İlçe Başkanı Turhan, Bayraktar’a yaptığı sunum nedeniyle teşekkür ederken, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Son Tanık isimli kitabını hediye etti.

Son Güncelleme: 20.06.2022 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.