Korana dediler suça yöneldiler

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınını fırsat bilenler harekete geçirip ecza depolarındaki maskeleri toplama girişiminde bulundu. Trabzon Eczacı Odası Başkanı Kansız bunun suç olduğunu belirtti.

12 Şubat 2020 Çarşamba 09:36
Korana dediler suça yöneldiler

GÖZLERİ DÖNDÜ

Çin’de başlayan ve dünyayı tehdit altına alan koronavirüs salgını, bazı fırsatçıları harekete geçirdi. Başta Çin olmak üzere Uzak Doğu ülkelerindeki maske talebiyle başta İstanbul gibi büyük şehirlerdeki hassasiyetin artması sonucu maskelerin kullanıma başlanması fırsatçıların gözünü döndürdü. Sonnokta’nın edindiği bilgiye göre fırsatçılar, Trabzon’daki üç ecza deposuyla iletişime geçerek toplu şekilde maske satın alma teşebbüsünde bulundu.

STOKLARDA AZ KALDI

Yasal olarak ecza depolarının toplu ve eczane dışına satışı yasak olduğu gerekçesiyle maskeler fırsatçıların eline geçmedi. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Trabzon Eczacı Odası Başkanı Çetin Kansız “Şu anda maske satışlarında mevsimin etkisiyle reel bir artış var. Depolar ellerindeki ürünü ölçülü olarak yalnızca eczanelere dağıtabilir.” dedi. Bu arada depoların yalnızca birinde çok az olarak maske kaldığı öğrenilirken diğer iki depoda maske stoku tükendi.

GEREĞİNİ YAPARIZ

Eczanelerden de olası fazla ilaç ya da sağlık ürünün talebi hâlinde ilgili eczacı tarafından Trabzon Eczacı Odasının bilgilendirileceğini söyleyen Kansız “Toplu satış suçtur. Gerektiği takdirde müdahil olur ve konuyu adlî mercilere taşırız. Bu konuda duruşumuz nettir.” dedi.

sonnokta gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.