Cora, Ak Partili eski vekil Metiner’in Bakan Soylu için ifadelerinin kabul edilemeyeceğini vurguladı ve ekledi:

Dava Arkadaşlarımız Daha Dikkatli Olmalı

20 Temmuz 2020 Pazartesi 17:14
Cora, Ak Partili eski vekil Metiner’in Bakan Soylu için ifadelerinin kabul edilemeyeceğini vurguladı ve ekledi:

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, son günlerde gündeme gelen eski Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner’in, İçişleri Bakanlığı ve Bakan Soylu’ya yönelik “Fetöcüleri göreve getiriyorlar.” şeklindeki ifadelerin kabul edilemeyeceğini ve dava arkadaşlarının daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. “Sayın Bakanımız ülkemizin gördüğü en mert, sözünün eri ve teröristlerin büyük korku duyduğu en önemli siyasi kişilerden birisidir. FETÖ’nün hain darbe girişiminden sonra Sayın Bakanımızın gecesini gündüzüne katarak yaptığı çalışmalar, gösterdiği özveri halkımızın da takdirini kazanmıştır.” diyen Cora, şunları söyledi:

“Kendisini ülkemizin bekası için atamış, vatanı için gözünü kırpmadan hainlerin üzerine üzerine yürüyen Sayın Bakanımıza ‘Fetöcüleri göreve getiriyor.’ şeklindeki yaklaşım asla kabul edilemez! Bu tarz söylemler, FETÖ ile mücadeleye zarar veriyor. Gün boş atıp dolu atma zamanı değildir. Eğer bildiğiniz somut bir şey varsa usulünce paylaşabilirsiniz. Bu tip soyut iddialar, yol arkadaşlarınıza zarar vermek için bir argümana dönüştürülmemelidir. Eğer ortada somut bir şey yoksa o zaman mücadele içerisinde olan arkadaşlarımızın yanında olup güç vermek gerekir. Dolayısı ile dava arkadaşlarımızın daha dikkatli konuşması gerekir.”

Metiner’in de FETÖ karşısında ortaya koyduğu duruştan şüphe etmediklerini dile getiren Cora, başkalarının tuzaklarına düşmemeleri gerektiğine dikkat çekti. Cora, “Hatırlarsanız geçmişte CHP Genel Başkanı ‘80 vekilde bylock var’ demişti. Bu açıklama karşısında Bakanımız, vekillerin hukukunu korumuştu. ‘Bir tane vekilde dahi bylock yoktur. Açıklamazsan namertsin.’ demişti. Daha sonra Kılıçdaroğlu, bu konuyu bir daha gündeme getirmedi. Hülasa bu tip söylemler somut kesin ve inandırıcı delillere dayanmıyorsa hiçbir kurumu ve kişiyi töhmet altında bırakmamak gerekir. Terörle mücadele konusunda büyük bir hassasiyet gösteren Bakanımız ve onun yönettiği kurumlarla ilgili  “Fetöcü darbeciler görevlerine geri döndürülüyor” diyerek, FETÖ karşısında ‘aciz durumda kalıyor’ algısı oluşturulmaya çalışmasına müsaade edemeyiz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.