3.Trabzon opera ve bale günleri başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hedef ve amaçları doğrultusunda opera, bale ve klasik müzik alanlarında tanıtım faaliyetlerini sürdürmeye,yerel kültürümüzü evrensel sanatlarla birleştirerek yurt içi ve yurt dışında birçok etkinliklere imza atmaya devam eden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ilkbahar ve yaz festivalleri sezonunu açıyor.

22 Mart 2019 Cuma 11:09
3.Trabzon opera ve bale günleri başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, başta Trabzon Valiliği olmak üzere Kültür Bakanlığı Trabzon İl Kültür Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesi ve KATÜ’ nün değerli katkılarıyla düzenlenen 3.Trabzon Opera Bale Günleri seyircinin beğeniyle izleyeceği bir ücretsiz çocuk oyunu, çocuklara yönelik dört eğitim konseri etkinliği, üç konser, bir operet ve bir modern dans ile devam edecek.

22-29 Nisan 2019 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasan Saka Salonu’ndagerçekleştirilecek 3. Trabzon Opera ve Bale Günleri etkinlerini düzenlerken hem ülkemiz seyircisine ulaşmak hem de uluslararası tanıtımına katkı sağlamak isteğindeyiz. Bu doğrultuda gerçekleştirilecek konser ve temsiller ile Trabzonlu sanatseverlere üçüncü kez ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

OPERA VE BALE GÜNLERİ 22 Nisan 2019’DA ALLEGRA ENSEMBLE TOPLULUĞUNUN KONSERİ VE AYNI ZAMANDA ANKARA DEVLET OPERA VE BALESİ SANATÇILARINDAN EĞİTİM ETKİNLİĞİ KONSERİ İLE BAŞLIYOR.

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Mehlika Karadeniz Bilgin ( soprano) , Müjde Akden (flüt), Şenzelita Aykanat (keman), Ümmiye Özdem (keman), Melda Sak (viyola), Arzu Gürerk Sugüneş (viyolonsel), İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Irmak Tokgöz (perküsyon) ve Bilkent Üniversitesi Piyano Eğitmeni Gülriz Tunca (piyano) olmak üzere bir solist ve 7 enstrüman sanatçısından oluşan ve 2005 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere birçok konser düzenleyen "Allegra Ensemble" grubu Türkü, tango, klasik caz parçalarının yanı sıra birçok farklı müzik türünden seçtikleri zengin bir repertuvar ile 3.Trabzon Opera Bale Günleri açılışında Trabzonlu sanatseverlerle birlikte olacak. Bu seçkin grubun ilk konseri22 Nisan 2019 tarihinde Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sanat Merkezi ile 23 Nisan 2019 akşamı saat: 20:00’de ve KTÜ AKM Hasan Saka Salonunda saat: 20:00 de iki konser seslendirecek. Aynı zamanda; 22 Nisan 2019’da, Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra ve solistlerinden oluşan 1 soprano, 1 mezzosoprano, 1 tenor ve 1 bas soliste keman, viyola, viyolonsel ve piyano’da sanatçılarımız eşlik ederek çocuklarımıza ve gençlerimize klasik müziği tanıtıcı iki eğitim konseri etkinliği düzenleyecek.Ankara DOB Eğitim Etkinlikleri programı şu şekilde;

22 Nisan 2019 / Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sahnesi / 11:00 / 14:00

23 Nisan 2019 / Ortahisar Belediyesi Kültür Merkezi / 11:00 / 14:00

EĞLENCELİ BİR ÇOCUK OYUNU VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ İLE

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI KUTLANACAK.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda iki gün çocuklarımıza ve gençlerimize ayrıldı.

Kurumumuz gençlerin ve çocukların sanatla buluşturulmasına azami gayret göstermekte, eğitici konu ve karakterleri, görsel, işitsel algılarının geliştirilmesine yönelik şarkılar, danslar, renkli kostümlerle eğlenceli bir şekilde sahnelemekte, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğin seyircisi olacağı bilinciyle hareket etmektedir. Turne ve festival gibi organizasyonlarda onlara da yer ayırmaktadır.

Opera bale günlerinin minik izleyicilere yönelik gündüz programı iki gün ücretsiz olarak sahnelenecek. Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından, 23 Nisan 2019, Salı saat: 12:00 ile 14:00 saatlerinde ve 24 Nisan 2018, Çarşamba saat: 12:00’de, KTÜ AKM Hasan Saka Salonu’nda Kitap Kurdu ve Can Haylazlara Karşı adlı çocuk oyunu çocuklarımızla buluşturulacak. Eserin müzik ve librettosu Kenan Korbek’e ait. Sahneye Süleyman Tekin koyuyor.

Kitap okumayı, ders çalışmayı sevmeyen Haylazlar ile Kitap Kurdu, çalışkan Can’ın sürprizlerle dolu maceraları çocuk ve gençlerimizi bekliyor.

SIRADA ÜNLÜ BİR OPERET SEYİRCİ İLE BULUŞTURULACAK.

Azerbaycan operasının önemli değerlerinden Üzeyir Hacıbeyov’un ünlü eseri “Arşın Mal Alan” opereti 25 Nisan 2019’dasaat 20:00’de 3. Trabzon Opera ve Bale Günleriprogramı kapsamında sahnede olacak.

Bestesi ve librettosu Üzeyir Hacıbeyov’a ait olan eserde sanatçı, Karabağ’ın Şuşa şehrinde yaşayan gerçek karakterlerden esinlenmiş, o dönemin kadın-erkek ilişkilerine büyüteç tutmuştur.

SANAT ŞÖLENİNDE SENFONİK NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİ KONSERİ

Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın şarkıları, 26 Nisan 2019 saat 20:00’ da Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından senfonik konserle yeniden yorumlanıyor.

1938 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı’nda doğan, Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi, “Bozkır’ın Tezenesi” lakaplı Neşet Ertaş, Unesco tarafından ‘’ Yaşayan İnsan Hazinesi ‘’ kabul edilmiş, bağlamadaki tavrı ve türküleri konservatuvarlarda ders olarak okutulmaktadır.

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri Konserinin orkestra şefliğini Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın, koro şefliğini Anıl Aydın yapıyor. Mersin Devlet Solistler Bengi İspir Özdülger ( Soprano ), Nihan Çetin Aydın ( Mezzo - soprano ), Onur Polat ( Tenor ) ve Zafer Erdaş’a ( Bas ) solist Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu eşlik ediyor.

KAPANIŞ ÇOK SEVİLEN “ARDA BOYLARI”BALESİ İLE

29 Nisan 2019 akşamı 3. Trabzon Opera ve Bale Günleri kapanışı Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından yıl içinde seyirciden büyük beğeni alan ve kapalı gişe sahnelenen“Arda Boyları” modern dansı ile gerçekleştirilecek.

Trakya yöresine ait çok sevilen türkülerden biri olan Arda Boyları’nın hikâyesinin ve müziğinin modern dansla harmanlandığı eser, birbirlerine âşık olan iki genç; Halime ve Recep’in hikâyesini anlatıyor.

Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Çalın Davulları, Dere Geliyor Dere gibi çok sevilen türküler ve halk oyunu motifleri yer almakta. Çok sesli müzik ile halk müziğinin sentezlendiği “Arda Boyları” bale eserinin müzikleri İsmail Sezen ve Arda Erdem’e, koreografi ve rejisi Özgür Adam İnanç’a ait.

3. TRABZON OPERA BALE GÜNLERİ

(22-29 Nisan 2019)

22 Nisan 2019ALLEGRA ENSEMBLE KONSERİ

(Konser / Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sanat Merkezi / 20:00

23 Nisan 2019ALLEGRA ENSEMBLE KONSERİ

( Konser / KTÜ AKM HASAN SAKA SALONU/ 20:00 )

23 Nisan 2019KİTAP KURDU İLE CAN HAYLAZLARA KARŞI Mersin Devlet Opera ve Balesi

( Çocuk Oyunu / KTÜ AKM HASAN SAKA SALONU /1 perde / iki temsil / 12:00-14:00)

24 Nisan 2019KİTAP KURDU İLE CAN HAYLAZLARA KARŞI

Mersin Devlet Opera ve Balesi

( Çocuk Oyunu / KTÜ AKM HASAN SAKA SALONU /1 perde / iki temsil / 12:00 )

25 Nisan 2019ARŞIN MAL ALAN Ü. HACIBEYOV

Mersin Devlet Opera ve Balesi

( Operet / KTÜ AKM HASAN SAKA SALONU / 2 perde / 20:00 )

26 Nisan 2019SENFONİK NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi

( Konser/ KTÜ AKM HASAN SAKA SALONU / 20:00 )

29 Nisan 2019ARDA BOYLARI

Samsun Devlet Opera ve Balesi

( Modern Dans / KTÜ AKM HASAN SAKA SALONU / 1 perde / 20:00 )

Genel Müdürlük gerekli hallerde festival programında değişiklik yapabilir

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.